Sport

Jolien Knollema steeds belangrijker voor Oranje

Tijdens de Volleybal Nations League (VNL) laat volleybalster Jolien Knollema zich steeds meer gelden. Het 20-jarige talent uit Haren leidde het Nederlands team afgelopen week in Hongkong naar een aantal belangrijke overwinningen.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema
Een lachende Jolien Knollema

Afgelopen week speelde Oranje vier wedstrijden. Na een 3-0 nederlaag tegen Turkije volgden 3-0 zeges op Polen en Bulgarije. De eerste zeges van het toernooi waar de zestien beste landen van de wereld aan meedoen. Daar tussenin werd nipt met 3-2 verloren van Italië. Zowel tegen Polen als tegen Bulgarije was Knollema topscorer met respectievelijk zeventien en elf punten. Tegen Italië speelde de Groningse de eerste drie sets, waarin ze goed was voor tien aanvallende punten.

Zo zet Knollema weer een stap in haar loopbaan. Ze debuteerde ruim een jaar geleden voor Oranje en schurkt langzamerhand meer en meer tegen de basis aan. Ze begon met volleyballen bij Oranje Nassau in Groningen. Na een aantal jaren Sudosa Assen debuteerde Knollema in 2019 in de Eredivisie toen ze op 16-jarige leeftijd naar Team Eurosped in Vroomshoop ging. 

Haar talent bleef niet onopgemerkt in tekende ze een tweejarig contract bij Il Bisonte Firenze in Italie uitkomend op het hoogste niveau. En inmiddels is de volgende stap gezet met een contract bij Duits kampioen Allianz MTV Stuttgart. Door de zeges in de VNL is Oranje inmiddels gestegen naar de twaalfde plaats met twee zeges en zes nederlagen. Het toernooi is nu halverwege en gaat volgende week verder in Bankok.