Jong FC Groningen scoort ook niet in de Euroborg

Het is de spelers van Jong FC Groningen maandagavond ook niet gelukt om in de Euroborg tot scoren te komen. Tegen Jong Feyenoord/Excelsior werd het 0-0. Net als ruim een dag eerder, toen het bij FC Groningen – FC Utrecht ook 0-0 bleef, bleven goals uit. De ploeg van trainer Erwin van de Looi blijft op doelsaldo wel tweede in de Beloften Eredivisie met 13 punten uit acht wedstrijden.

De ruim 7500 toeschouwers zagen een tegenvallende eerste helft tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Jong FC Groningen leek duidelijk onder de indruk van de entourage en kwam niet in de buurt van het goede spel van de afgelopen weken. De A-selectie spelers Michael Jansen, Mike Zonneveld, Gonzalo Garcia en Sehat Koç konden ook niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. De eerste kans was in de vijfde minuut voor Feyenoord. Michal Janota werd gevaarlijk en Jerson Ribeiro schoot de rebound vervolgens naast.

Na ruim twintig minuten kwam Jong FC Groningen beter in de wedstrijd. In de 26e minuut werd een inzet van Zonneveld uit de doelmond gehaald en tien minuten later schampte Danny Menting de bal uit een hoekschop, waardoor de bal naast ging. De grootste kans ontstond op slag van rust. Aanvoerder Frank Olijve kegelde op een meter of acht van het doel echter huizenhoog over. Het tweede bedrijf was beduidend meer de moeite waard. De eerste kansen waren voor de Rotterdammers. Roy Weber schoot in de 53e minuut een snel genomen vrije trap naast en een paar minuten later keerde doelman Leon ter Wielen een inzet van Janota knap met één hand.

Tussen de 70e en 80e minuut onstonden de grootste kansen voor Jong FC Groningen. Een kopbal van Menting na een hoekschop werd van de doellijn gehaald. Twee minuten later werd een schot van Leandro Bacuna uit de korte hoek gehaald door doelman Darley. Bacuna bracht niet het niveau van de laatste weken. In de 79e minuut schoot Menting snoeihard op de paal op aangeven van Olijve. Dat was de allergrootste mogelijkheid op een doelpunt. In de laatste tien minuten probeerde de thuisploeg het nog wel, maar gevaar bleef uit.