Jong FC Groningen voor het eerst onderuit in kampioenspoule

De Beloften van FC Groningen zijn maandag voor het eerst onderuit gegaan in de kampioenspoule. Op Sportpark Corpus den Hoorn was Jong Heracles met 2-1 te sterk. Na een 0-0 ruststand vielen de treffers in de stromende regen in de tweede helft.

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

De ploeg van trainer Alfons Arts is nu koploper af en staat tweede met 11 punten uit 6 wedstrijden. Jong Heerenveen is de nieuwe koploper met 12 punten uit vier duels. Bij de thuisploeg van Mike te Wierik de meest ervaren speler op het veld. Verder waren het vooral jonkies die in de basis stonden. Romano Postema stond in de voorhoede.

In de eerste tien minuten van de tweede helft viel de wedstrijd in een beslissende plooi. De gasten scoorden twee keer. Na ruim een uur maakte Sam Schreck de aansluitingstreffer. Verder kwam het helaas niet voor Jong FC Groningen, waardoor de eerste verliespartij in de voorjaarscompetitie geslikt moest worden. Volgende week maandag staat de verste uitwedstrijd van het seizoen op de rol. In Kerkrade is de nummer vijf van de ranglijst, Jong Roda JC dan de tegenstander.