Sport

Jordy Kuiper vervolgt zijn avontuur in Frankrijk

Basketballer Jordy Kuiper uit Groningen blijft zijn buitenlandse avonturen een vervolg geven. Via Twitter liet de 25-jarige speler weten een contract getekend te hebben in Frankrijk. Volgend seizoen komt hij uit voor CEP Lorient in de Franse Derde Divisie.


Leestijd: 1 minuut

Jordy Kuiper vervolgt zijn avontuur in Frankrijk
Jordy Kuiper vervolgt zijn avontuur in Frankrijk

Afgelopen seizoen speelde Kuiper in Spanje bij Cáceres uitkomend op het tweede niveau. Daar werd zijn avontuur vanwege corona vroegtijdig afgebroken. Kuiper begon te basketballen bij Celeritas-Donar om via de jeugd van Donar in 2012 te verkassen naar Gran Canaria, waar hij een jaar actief was voor de Canarias Basketball Academy.

Daarna volgde de oversteek naar de Verenigde Staten. Alwaar de globetrotter vijf seizoenen collegebasketbal speelde bij UNC Greensboro Spartans. In het seizoen 2018/2019 ging Kuiper aan de slag op IJsland bij meervoudig landskampioen Grindavik. De Groninger laat weten nu aan een groot project te beginnen. Het is de bedoeling om met Lorient, een havenplaats in Bretagne, zo snel mogelijk door te stoten naar het hoogste niveau in Frankrijk.

Dat heeft de doorslag gegeven in de keuze, want Kuiper had keuze uit meerdere clubs. (Foto: Twitter @jordykuiper)