Sport

Jorinde van Klinken wint grote Diamond League wedstrijd

Atlete Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek heeft haar talent als werpster eens te meer bevestigd door een Diamond League wedstrijd te winnen. In Oslo liet de 23-jarige Van Klinken de discus na 66.77 meter vallen en liet daarmee alle concurrenten achter zich.


Leestijd: 1 minuut

Een blije Jorinde van Klinken
Een blije Jorinde van Klinken

Nog nooit won een Nederlandse een technisch nummer in een dergelijke atletiekwedstrijd, zeg maar de Champions League. Van Klinken versloeg niet de minsten. Zo klopte ze de regerend Olympisch kampioene uit Amerika Valarie Allman. De Amerikaanse kwam tot 66.18 meter. Het brons was voor Sandra Perkovic uit Kroatië met 65.26 meter.

Allman gooide in haar laatste worp verder dan de winnende afstand van Van Klinken, maar een voetfout maakte deze poging ongeldig. Daardoor kon Van Klinken helemaal uit haar dak gaan. Vorig jaar greep ze brons bij het EK in München en eindigde zowel bij het discuswerpen vierde tijdens het EK en WK in Eugene. Winnen in Oslo past in het beeld dat ze nog volop in ontwikkeling is en op weg is om de komende jaren volop voor de internationale prijzen mee te doen.

De Nederlands recordhoudster met 70.22 meter, die afgelopen weekend voor het derde jaar op rij Amerikaans studentenkampioen werd, pleitte voor de camera van de NOS voor meer aandacht. ‘Ik ben heel blij hiermee. Ik denk dat er in Nederland veel meer aandacht mag komen voor het werpen en ik hoop dat dit soort overwinningen daar heel erg aan bijdragen.’ (Foto: youtube)