Sport

Jur Vrieling kijkt toch weer voorzichtig richting Parijs

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde leek lange tijd op weg naar zijn derde Olympische Spelen totdat eind oktober vorig jaar zijn toppaard Long John Silver kwijtraakte, omdat de eigenaar tot verkoop overging. Vrieling zijn olympische droom stortte in, maar er is nieuwe hoop.


Leestijd: 1 minuut

Vrieling berijdt sinds een tijdje de schimmel Griffin van de Heffinck. De twaalf jarige in België gefokte merrie ontwikkelt zich nog steeds enorm en gaf zondag het beste tijdens de wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam. Vrieling plaatste zich voor de barrage van de Grote Prijs en had als nadeel om als eerste een tijd te moeten zetten.

Tijdens de rit over zeven hindernissen kwam de 54-jarige Vrieling in de problemen bij een te korte wending, maar bijna uit stilstand lukte het Griffin van de Heffinck om de hindernis van 1.60 meter foutloos te nemen. In het vervolg bleven alle balken liggen in een tijd van 40.40 seconden. Uiteindelijk goed voor de derde plaats achter de Ier Daniel Coyle en landgenoot Willem Greve.

Na afloop liet Vrieling weten dat Griffin van de Heffinck misschien wel het beste paard is dat hij ooit onder het zadel had. En er gloort misschien weer hoop om er komende zomer in Parijs toch bij te zijn. ‘Ik denk niet dat ik kans heb mij in het team van Parijs te rijden, maar ik ga mijn uiterste best doen als reserve mee te gaan.’ (Foto: website Jur Vrieling)