Sport

Ko Itakura speelt ook komend seizoen bij FC Groningen

Verdediger Ko Itakura speelt ook dit seizoen in het shirt van FC Groningen. De Trots van het Noorden huurt de Japanse verdediger een extra jaar van Manchester City. Itakura werd de afgelopen anderhalf jaar al gehuurd van de ploeg uit de Engelse Premier League.


Leestijd: 1 minuut

Ko Itakura speelt ook komend seizoen bij FC Groningen
Ko Itakura speelt ook komend seizoen bij FC Groningen

De Japanner kwam eerder uit voor de Japanse clubs Kawasaki Frontale en Vegalta Sendai. De verdediger maakte op 3 augustus 2019 tijdens de eerste speeldag van vorig seizoen zijn debuut voor de FC in de uitwedstrijd op bezoek bij FC Emmen. Itakura stond aan de Oude Meerdijk met een cruciale balverovering aan de basis van het enige doelpunt in het duel, dat vlak voor tijd door ploeggenoot Ajdin Hrustic werd gemaakt.
 
Itakura speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden voor de FC, waarvan hoofdtrainer Danny Buijs hem 19 keer in de basisopstelling liet starten. De voetballende kwaliteiten van Itakura worden gewaardeerd door het Groningse publiek. De 23-jarige verdediger eindigde als derde in de strijd om de eretitel Office Centre Speler van het Jaar achter winnaar Deyovaisio Zeefuik en doelman Sergio Padt.
 
Gedurende zijn tijd bij FC Groningen groeide de verdediger uit tot international van Japan en kwam hij tot op heden drie keer uit voor zijn land. Itakura speelt dit seizoen bij de Trots van het Noorden met rugnummer 5 achterop zijn shirt.