Sport

Komt FC Groningen inktzwarte middag sportief nog te boven?

FC Groningen kreeg de afgelopen weken weer wat kleur op de wangen. Er was enthousiasme over het spel en de strijd, maar daar is na de 2-0 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen helemaal niks van over. Niet alleen was er het verlies, maar dat er weer iemand het veld op kwam en een zogenaamde supporter Jetro Willems een klap gaf was het absolute dieptepunt.


Leestijd: 2 minuten

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Tien minuten voor tijd liep het bij een heel klein deel van het publiek helemaal uit de hand. Groningen stond met 2-0 achter en het liep in de tweede helft totaal niet. De wedstrijd sukkelde naar een onbevredigend einde. Toen plots iemand vanaf de Noord-tribune het veld op liep. Na een snelle overmeestering bleef het in de hoek onrustig.

Met veel aanwezige stewards sprong Willems over de reclameborden in een poging het relletje te sussen. Al snel kwam iemand naar beneden gelopen en deelde een klap uit aan Willems. Na dit onvoorstelbare legde scheidsrechter Gözübüyük de derby korte tijd stil. Aan de stand veranderde niks meer en FC Groningen liep weer een extra negatieve deuk in het imago op. Dit in combinatie met de nederlaag maakte de middag inktzwart.

Terwijl het allemaal zo positief begonnen was. In de twaalfde minuut was er een geweldige sfeeractie. De ruim twintig duizend fans zwaaiden met sjaaltjes en klapten onder het motto FC Groningen in ons hart ongeacht de stand. En in de wedstrijd had de FC zomaar op voorsprong kunnen komen, maar Elvis Manu joeg de bal in de beginfase de bal met een vlammend schot tegen de onderkant van de lat. Dat was hoopvol, maar daarna ging het verdedigend twee keer grandioos mis.

Bij de eerste tegentreffer liep doelman Verrips een bal los en vijf minuten voor tijd kon Van Hooijdonk nogmaals profiteren van defensief geknoei. Na de thee was de ploeg van trainer Dennis van der Ree niet in staat om iets af te dwingen. Er zat geen idee achter het spel en iedereen leek maar wat rond te rennen. Met uiteindelijk een kansloze nederlaag na negentig minuten. Zo lijkt de sportieve prik weer helemaal uit de cola. Zeker in combinatie met de winst van concurrent Excelsior. En Volendam won ook weer en heeft zich op plek dertien al zo goed als veilig gespeeld.

Het verschil naar een veilige vijftiende plaats is nu opgelopen naar zes punten. FC Groningen blijft zeventiende met zeventien punten. Nummer zestien FC Emmen heeft vier punten meer. Komende zondag mag de FC proberen in Sittard een resultaat te boeken. De vraag is of het met acht speelronden te gaan nog een keer lukt door alle negativisme heen een positief draadje te vinden om omhoog te klimmen. Feit is dat het draadje helaas steeds dunner is.