Sport

Koploper Donar wint in Limburg

De basketballers van Donar hebben donderdagavond in Limburg met 76-53 gewonnen van Basketbal Academie Weert en blijven koploper in de Dutch Basketball League. Halverwege stond het nog maar 36-32. Na de pauze gaf Donar echt gas en nam ruime afstand.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Voor 300 toeschouwers had de ploeg van coach Erik Braal enige moeite om in schwung te komen. In de wetenschap dat Shane Hammink en Thomas Koenis ontbraken wegens blessures. De thuisploeg nam zelfs brutaal een voorsprong in het eerste kwart. De thuisploeg won recent in Den Bosch van New Heroes en mocht derhalve niet onderschat worden. Pas kort voor de pauze bracht een driepunter van Carrington Love enige tekening in de strijd; 32-36.

Het verschil werd gemaakt in het derde kwart. Toen speelde Donar prima en dat vertaalde zich direct in de score. De Groningers wonnen dit kwart met 23-5. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een voorsprong van ruim 20 punten was ruim voldoende, waardoor de zege ondanks een minder niveau in het laatste kwart nooit in gevaar kwam. Donte Thomas en Carrington Love waren topscorer met 15 punten. Donar speelt volgende week zaterdag weer op vreemde bodem. Dan staat het uitduel tegen Feyenoord Rotterdam op het programma.