Sport

Leon Williams geselecteerd voor Nederlands basketbalteam

Leon Williams maakt deel uit van de selectie van de Orange Lions voor de eind februari te spelen wedstrijden tegen Rusland in het kader van de FIBA World Cup. Williams is de enige basketballer van Donar die geselecteerd is door de Italiaanse bondscoach Maurizio Buscaglia


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Donar coach Matthew Otten is assistent-coach bij Oranje. Het wordt de tweede kwalificatieserie na eerdere nipte nederlagen tegen IJsland (77-79) en Italië (73-75). De Orange Lions spelen op donderdag 24 februari eerst in Rusland. Drie dagen later is de return in het Topsportcentrum in Almere. In de selectie is onder andere ook oud Donar-speler Yannick Franke, tegenwoordig spelend in Polen, opgenomen.

Nederland staat na twee speelrondes dus puntloos onderaan. Rusland is de koploper met twee overwinningen. De komende confrontatie is derhalve cruciaal voor de Orange Lions. In de eerste ronde valt per poule slechts één van de vier landen af. Een overwinning tegen Rusland is derhalve zeer prettig. Beide duels zijn te zien op Ziggo Sport.