Sport

Lonneke Uneken geselecteerd voor EK wielrennen

Lonneke Uneken uit Veendam is geselecteerd voor het EK wielrennen, dat in de laatste week van augustus verreden wordt. De renster van het Boels Dolmans Cyclingteam werd vorig jaar tijdens het EK op de weg in Alkmaar derde bij de beloften. Bauke Mollema, die vorig jaar Europees kampioen werd met de mixed relay, laat deze titelstrijd vanwege zijn deelname aan de Tour de France aan zich voorbij gaan.


Leestijd: 1 minuut

Lonneke Uneken opent seizoen met veertiende plaats
Lonneke Uneken opent seizoen met veertiende plaats

De 20-jarige Uneken die recent haar contract met vier jaar verlengde geldt als een groot talent in haar leeftijdscategorie. De beloftenvrouwen rijden hun wedstrijd in het Franse Plouay op woensdag 26 augustus. Bij de juniorenmannen krijgt de 17-jarige Mike Schuch uit Leek een kans. Schuch reed een aantal jaren voor de Noordelijke Wielervereniging Groningen. De wegwedstrijd voor junioren staat voor vrijdag 28 augustus op het programma.

Voor Bauke Mollema was het EK vorig jaar zeer succesvol met de titel op het nieuwe onderdeel de gemengde ploegentijdrit. De Groninger was zeer enthousiast. Het onderdeel staat vanwege de drukke wieleragenda dit jaar niet op het programma en Mollema is niet van de partij. Op zaterdag 29 augustus begint als de ontwikkeling van corona geen roet in het eten gooit de Tour de France. Daar ligt volledig de focus op. De kopman van Trek Segafredo verdedigt overigens zaterdag zijn zege van vorig jaar in de Ronde van Lombardije.