Sport

Lonneke Uneken opent seizoen met veertiende plaats

Wielrenster Lonneke Uneken is haar seizoen begonnen met een veertiende plaats. De Veendamse maakte in Le Samyn des Dames in België deel uit van een groep van ruim twintig rensters die na ruim negentig kilometer gingen sprinten voor de winst. De winst was voor de Belgische Lotte Kopecky.


Leestijd: 1 minuut

Lonneke Uneken opent seizoen met veertiende plaats
Lonneke Uneken opent seizoen met veertiende plaats

Uneken vierde dinsdag haar 21e verjaardag en was samen met drie ploeggenotes van SD Worx goed voorin vertegenwoordigd. In de finale was een kopgroep van vijf vrouwen op pad, maar ze werden in de laatste omloop ingelopen door een achtervolgende groep. Er werd nog veel aangevallen, maar alles bleef bij elkaar. Dat leverde Uneken uiteindelijk een plek op net buiten de top tien. Vorig jaar rolde ze in Waals België als zevende over de streep.

Samen met haar team trainde Uneken in januari en februari veel in Spanje. In de buurt van Denia werd tot eind februari een huis gehuurd om van daaruit een goede basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Uneken staat volgende week op de deelnemerslijst van de Healty Ageing Tour en is op 11 april voorzien om mee te doen aan de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix.

Een belangrijk doel is het EK voor beloften begin september het Italiaanse Trento.