Sport

Lycurgus begint met het terughalen van publiekslieveling

Het was even wachten op nieuws hoe de selectie van Nova Tech Lycurgus eruit ziet dit seizoen, maar een eerste contour is zichtbaar. Publiekslieveling Auke van de Kamp komt terug naar Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Auke van de Kamp speelde afgelopen seizoen in Italië
Auke van de Kamp speelde afgelopen seizoen in Italië

De club laat weten de rest van de selectie de komende tijd bekend te maken. Eerder werd al duidelijk dat Kay van Dijk, Luuk Hofhuis, Arjan Westra en de Amerikanen Cole Gillis, Kyle McCauley, Cole Bogner komend seizoen niet terugkeren op de vloer van Martiniplaza.

De inmiddels 28-jarige Van de Kamp kwam in 2015 over van het Talenteam en ging na vier seizoenen, waarin onder meer drie keer de landstitel gevierd werd, het avontuur aan bij Tectum Achel in België. Om na een jaar terug te keren in Groningen. In die tijd trainde Van de Kamp volop mee bij het Nederlands team.

Het seizoen 2020/2021 was een lastige door blessureleed en het begin van de coronacrisis. Een fitte Van de Kamp ging vervolgens voor twee seizoenen naar SVG Lüneburg om daar een goede ervaring te hebben. Afgelopen seizoen stond de in Zutphen geboren en getogen speler onder contract bij Monge-Gerbaudo Savigliano in de Italiaanse A3 competitie. Long covid klachten gooiden daar roet in het eten. Als gevolg daarvan zegde Van de Kamp zijn contract voortijdig op.

Deze keer speelde Italië, waar de immer vrolijke passer-loper liefde voor heeft ook een rol. ‘Het was of een contract afdwingen in de A2 of A3 of terug naar Groningen. Het is het laatste geworden. Ik ben op zoek naar meer vastigheid en wil wat gaan werken. Ik kreeg nog een mooie aanbieding in Italië, maar dat voelde niet meer goed. Ergens ver weg zitten is ook niet alles hoor. Ik heb onderhand mijn top wel bereikt en dat deel ik graag met mensen die ik ken. Er komen spelers die ik ken en met oude vrienden gaan ballen vind ik een fijne gedachte.’