Lycurgus blijft op koers voor plek in finale om de landstitel

Groots was het niet, maar wel belangrijk dat Samen Lycurgus zaterdagavond twee punten meenam uit Barneveld via een 3-2 overwinning op Simplex SSS met de setstanden 25-22, 25-27, 25-17, 15-25 en 15-13. Met 15 punten uit 6 duels blijft Samen Lycurgus voorlopig tweede en is het koploper Draisma Dynamo tot op één punt genaderd.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Het was een wedstrijd zoals de ploeg van coach Arjan Taaij er dit seizoen al vele gespeeld heeft. Pieken en dalen. Het dal zal deze keer in de vierde set. Dat was juist het moment om toe te slaan nadat de Groningers in een prima derde set een 2-1 voorsprong in sets genomen hadden. De vierde set was er eentje om snel te vergeten. Het liep van geen kant en royaal setverlies was het gevolg.

Daardoor moest de vijfde set de beslissing brengen in sporthal de Meerwaarde. Daarin was het knokken geblazen. Tot 13-12 keek Samen Lycurgus voortdurend tegen een achterstand aan. Daarna waren drie punten op rij genoeg om het eerste de beste matchpoint te verzilveren. Een klap van Ryan Coenen, een blok van Jacob Kern en een uitgeslagen aanval maakte het af.

Coach Arjan Taaij was na afloop redelijk te spreken. 'We vroegen ons na afloop af of we nou twee punten gewonnen hebben of eentje verloren. Ik denk het eerste. SSS speelde best een goede pot. En onze servedruk was over de hele wedstrijd gezien te laag. Ons aanvalspercentage was goed, behalve in de vierde set. Toen hadden we van de tien eerste punten al zes of zeven eigen fouten. Dan ga je de set niet meer winnen. In de vijfde set was het knap dat we de zege eruit getrokken hebben. We wisselden bij een 8-5 achterstand en bleven ervoor gaan. Het blijft spannend en twee punten erbij zijn belangrijk.'

Komende woensdag speelt Samen Lycurgus om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport dat zaterdagavond in eigen huis koploper Dynamo verrassend met 3-2 klopte.