Lycurgus blijft winnen en aast nog op plek bij eerste drie

In ruim een uur zegevierde Samen Lycurgus woensdagavond in Zevenhuizen. De setstanden tegen RECO ZVH waren 25-21, 25-14 en 25-18. Met nog twee speelronden in de reguliere competitie te gaan heeft Samen Lycurgus 47 punten uit 20 duels en staat daarmee vierde. Drie punten minder dan koploper Simplex SSS.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Behoudens een wat stroef begin kwam de ploeg van coach Arjan Taaij geen moment in de problemen en speelde zeker in set twee en drie met overtuiging in sporthal Swanla. Taaij na afloop. 'We hebben redelijk clean gespeeld. In het begin van de eerste set hadden we het passend een beetje moeilijk, maar op alle onderdelen was het relatief goed. We hebben door kunnen wisselen in de tweede set. Ik ben tevreden zo. een goeie overwinning.'

Het begin van de wedstrijd was verreweg het lastigste deel voor Samen Lycurgus. Het oogde wat slapjes. De thuisploeg nam zelfs een 9-5 voorsprong. Na een time-out van coach Taaij leek de boel wakker geschud. Uiteindelijk rolde de set met 25-21 binnen. Daarna was van een wedstrijd geen sprake meer. Zeker in de tweede set speelde Samen Lycurgus een prima partij en gaf de nummer tien van de Eredivisie geen schijn van kans.

Vaak werden de goede keuzes gemaakt en ook vielen de meeste rally's in het voordeel van de Groningers uit. Ook in de derde set was er na een gelijk opgaande beginfase weinig spanning. Samen Lycurgus speelde degelijk en had voldoende servedruk om de thuisploeg na 11-10 nooit meer in de buurt te laten komen. Man van de Wedstrijd Niels de Vries maakte het op matchpoint met een klap door het midden vakkundig af.

Komende zondagmiddag is Taurus uit Houten vanaf 14.00 uur te gast in het Alfa-college Sportcentrum, waarna de reguliere competitie zaterdag 11 februari afgesloten wordt met het uitduel tegen Simplex SSS.