Sport

Lycurgus boekt belangrijke zege in strijd om bovenste plaatsen

In een sfeervol Martiniplaza boekte Nova Tech Lycurgus de eerste belangrijke zege van 2024. Via 25-22, 25-27, 25-14 en 25-22 werd Simplex SSS verslagen. Door de winst klimt Lycurgus naar de derde plaats in de BetCity Eredivisie met 28 punten uit dertien duels.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus had een matige periode achter de rug en pakte in de afgelopen vier competitieduels slechts vijf punten. Zo verloor de ploeg van coach Arjan Taaij vorig weekend in Nijmegen verrassend met 3-2 bij middenmoter VoCASA. Tegen SSS was het spel lang niet altijd goed en golfde qua niveau behoorlijk op en neer. Op de cruciale momenten stond de drievoudig landskampioen echter wel op.

Cruciaal was de slotfase in de vierde set met betrekking tot het binnenhalen van de volle winst. Na een zeer overtuigende derde set zagen duizend toeschouwers dat het niet lukte om dat niveau en die energie door te trekken in de vierde set waardoor het heel veel moeite kostte om SSS in die fase van het lijf te houden. Breakkansen werden niet benut waardoor de gasten de regie pakten.

Lycurgus kwam met 18-15 achter en even dreigde een vijfde set. Maar na een time-out van coach Arjan Taaij maakte de thuisploeg onder leiding van een uitblinkende Cole Gillis vijf punten op rij, waarvan de Amerikaan vier voor zijn rekening nam. Gillis maakte in totaal 26 punten. Die tussensprint op basis van wilskracht en drive om te willen winnen was beslissend om de drie punten in Groningen te houden.

De opluchting en blijdschap was na de mindere resultaten van de afgelopen weken groot. Komende zondag wacht de volgende uitdaging. Dan speelt Lycurgus in het Belgische Maaseik de belangrijke uitwedstrijd tegen Numidia VC Limax. De Limburgers staan vierde en hebben drie verliespunten meer dan Lycurgus.