Sport

Lycurgus boekt eerste winst in Kampioenspoule na roerige week

Nova Tech Lycurgus heeft in de derde ronde van de Kampioenspoule A een belangrijke 3-1 zege geboekt bij Numidia VC Limax. De setstanden in Sint Odiliënberg waren 20-25, 25-23, 30-28 en 25-20. Dankzij de eerste winst klimt Lycurgus naar de derde plaats met vier punten uit drie duels. Active Living Orion blijft koploper met negen punten.


Leestijd: 1 minuut

De selectie van Lycurgus is weer compleet
De selectie van Lycurgus is weer compleet

De zege kwam zeker niet eenvoudig tot stand, maar door hard te werken en energie te blijven leveren kwam Lycurgus gedurende de wedstrijd bovendrijven en ging steeds overtuigender spelen. Om op die manier de eerste zege in de Kampioenspoule bij te schrijven. Cole Gillis was topscorer met negentien punten. Zo kwam een roerige week met het vertrek van diagonaal Cal Fisher en het disciplinair schorsen van Thomas Sleurink en Arjan Westra tot een positief einde.

Met een grieperige Ramon Martinez Gion als diagonaal in plaats van Kay van Dijk, die veiligheidshalve aan de kant bleef, begon Lycurgus. Vooral in de eerste set hadden de Groningers om serverend voldoende druk uit te oefenen, terwijl ze zelf passend onder druk stonden. Na 14-14 verloor Lycurgus de aansluiting en ook de set. Het kantelpunt kwam in set twee. Lycurgus kwam met 9-5 achter en dreigde de controle te verliezen.

Vanaf dat moment deden de spelers er nog een schepje energie bij waardoor ze langzamerhand de overhand kregen en zeker in de slotfases van de tweede en derde set net de overhand hadden ten opzichte van de Limburgers. Met name het slot van set drie was beklijvend met setpoints over en weer. Kyle McCauley sloeg via de blokkering het setpunt binnen.

In set vier was de strijd gestreden. Lycurgus begon overtuigend en legde met een 8-5 voorsprong de basis voor de volle winst. De ploeg van coach Arjan Taaij had controle over de wedstrijd en liet de thuisploeg niet meer terugkomen. Een foute service van VC Limax was de laatste actie van de wedstrijd. Komende zondag speelt Lycurgus in Martiniplaza tegen nummer twee Draisma Dynamo.