Lycurgus doet goede zaken in beslissende fase kampioenspoule

Samen Lycurgus blijft aan de winnende hand in de kampioenspoule. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen via de setstanden 25-17, 25-13, 22-25 en 25-16. In de stand blijft Samen Lycurgus tweede op een punt van koploper Draisma Dynamo.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Ondanks de volle buit was er na afloop lang niet iedereen blij. Dat kwam door de slechte derde set waarin Samen Lycurgus maar liefst negentien fouten maakte en er weinig van bakte. Iets wat helemaal niet paste in het beeld van de andere drie sets. Met name in de eerste twee sets speelde de thuisploeg weergaloos goed en timmerde Sliedrecht Sport bijkans de zaal uit.

Aanvankelijk leek het door goed side-out spel nog te lukken om de set te winnen, maar in de slotfase kreeg Sliedrecht Sport voldoende kansen om de set in de schoot geworpen te krijgen.Het gevolg hiervan is ook dat Samen Lycurgus het setje voorsprong in het gemiddelde op concurrent Active Living Orion verspeelde en nu op basis van de punten voor en tegen in de sets de ploeg uit Doetinchem nog net voor blijft. De spanning neemt derhalve alleen maar verder toe.

In de laatste set was het wedstrijdbeeld van eerder in de wedstrijd in no-time hersteld. Het liet aan duidelijkheid niets te wensen over dat set drie een incident was. Met goed spel werd het verschil snel gemaakt. Een ace van Ryan Coenen bracht de stand op 18-8. Korte tijd later maakte Hofhuis het, net als in de eerste set, af met een ace. Blij met de drie punten, maar de slechte set drie kon niemand snel vergeten.

Komende zondag wacht voor Samen Lycurgus de belangrijke uitwedstrijd in Limburg tegen Numidia VC Limax. De rol van de Limburgers lijkt inmiddels uitgespeeld.