Sport

Lycurgus geeft het weg in topper tegen Dynamo

Het is SAMEN. Lycurgus woensdagavond niet gelukt om de koppositie in de kampioenspoule te pakken en blijft tweede. In Apeldoorn verloor SAMEN. Lycurgus met 3-2 van Draisma Dynamo via de setstanden 18-25, 25-22, 27-25, 19-25 en 15-12. De achterstand op Dynamo bedraagt nu twee punten.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus geeft het weg in topper tegen Dynamo
Lycurgus geeft het weg in topper tegen Dynamo

Lycurgus schoot scherp uit de startblokken en speelde bij tijden fabuleus goed volleybal. Een pipe van de zeer sterke Bennie Tuinstra betekende al 10-4. Even later noteerde Tuinstra 15-7 en was duidelijk dat de eerste set vrij snel naar de gasten zou gaan. Set 2 gaf een raar wedstrijdbeeld. Lange tijd had Lycurgus controle in de wedstrijd, maar vanaf 21-17 stokte de machine.

Het ging scorend helemaal mis. De set glipte de ploeg van coach Arjan Taaij totaal onnodig door de vingers; 25-22. Vervolgens ontspon zich een spannende wedstrijd tegen een gehavend Dynamo. De dominantie van het begin kwam niet terug. De derde set ging nipt verloren, maar in de vierde was Lycurgus weer de bovenliggende partij, waardoor de vijfde set de beslissing bracht.

Daar keerde het probleem van eerder in de wedstrijd weer terug. Verlies van focus en scherpte. Het ging mis vanaf 6-6. Bij een 14-10 achterstand lukte het nog om twee matchpoints weg te werken, maar een derde was er teveel aan; 15-12. Er is weinig tijd om te treuren. Komende zaterdag volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport.