Sport

Lycurgus heeft technische staf voor komend seizoen compleet

Nova Tech Lycurgus werkt komend seizoen met een technisch duo. Nadat een paar weken geleden de Australische topcoach Mark Lebedew gepresenteerd werd als opvolger van Arjan Taaij is Sam Gortzak de komende twee seizoenen zijn assistent.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza was het toneel van het EK volleybal onder 22
Martiniplaza was het toneel van het EK volleybal onder 22

De aanvoerder zet na negen seizoenen een punt achter zijn sportieve loopbaan, waarvan zeven in dienst van Lycurgus, en krijgt de kans om zich te bekwamen in het trainersvak. Vorige week werd duidelijk dat clubicoon Gerard Smit na 35 jaar trainerschap de club gaat verlaten en woensdag maakte Lycurgus bekend dat de tweede assistent Mohamed Romdhane na twee seizoenen vertrekt.

De 29-jarige Gortzak over zijn keuze. . ‘Ik vind volleybal en ambitie leuk, maar het is wel altijd op je tenen lopen. Je vraagt fysiek veel van jezelf. Aan de andere kant was ik er ook wel aan verslaafd geraakt om bij mensen met ambitie te vertoeven. Topsporter zijn heeft grote impact op je dagelijkse leven en daar heb ik geen zin meer in. Daarom maak ik deze stap om het beste van beide kanten te ervaren. Ik ben zeker niet klaar met het gegeven om alles uit mezelf te halen. Ik wil de komende twee jaar onderzoeken hoe ambitieus ik echt ben.’

Lycurgus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen begin augustus en speelt in het weekend van 21 en 22 september de eerste competitiewedstrijd in Martiniplaza tegen Scherp in Packaging ZVH uit Zevenhuizen.