Sport

Lycurgus is klaar voor herstart competitie

Op nieuwjaarsdag hervat Amysoft Lycurgus de competitie in de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen Draisma Dynamo. Een kraker tussen twee topteams. Of het een topduel wordt zal moeten blijken. Van een normale voorbereiding is geen sprake en de vraag is welk effect dit op het niveau van beide ploegen gaat hebben.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Vanaf 17 december mag weer in teamverband getraind worden. Dat was op het moment dat de ploeg van coach Arjan Taaij in Moskou zat. In de achtste finale van de Europese CEV Cup werd met 3-2 verloren van het Roemeense Arcada Galati. Een wedstrijd waaruit naar voren kwam dat Lycurgus de draad snel weer op kan pakken. De energie en spirit spatte er bij tijden van af. Dat is zeker iets om mee te nemen naar de wedstrijd tegen Dynamo.

Het is het begin van een halve competitie, waarin de eerste wedstrijd van het seizoen gewoon meetelt. Op zaterdag 10 oktober won Lycurgus in Zevenhuizen met 3-0 van RECO ZVH. Het is koffiedikkijken hoe beide teams zich tot elkaar verhouden. Er is geen ritme en de referentie van dit seizoen beperkt zich wat Dynamo betreft tot de strijd om de Supercup begin oktober. Toen werd verrassend verloren van Active Living Orion. De tegenstander waar Lycurgus in de finale van won om daarmee de eerste prijs van het seizoen vast mee te nemen naar Groningen.

Het duel begint op 1 januari om 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum en is live te volgen via een livestream.