Sport

Lycurgus krijgt plek twee in vizier na tweede zege op rij in kampioenspoule

Samen Lycurgus heeft woensdagavond in de derde ronde van de kampioenspoule de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport op overtuigende wijze met 3-0 (25-20, 25-20 en 25-18) gewonnen. Door de tweede zege op rij blijft Samen Lycurgus derde met negen punten uit drie duels en krijgt plek twee in het vizier.


Leestijd: 1 minuut

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus
Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

De eerste twee spelen met nog zeven wedstrijden te gaan in de finale om de landstitel. Sliedrecht Sport uit is nog wel eens een lastige uitwedstrijd voor Samen Lycurgus. Zo ging op 18 februari de eerste halve finale in de beker nog met 3-2 verloren, een dag later maakten de Groningers het overigens wel af door zich te plaatsen voor de finale.

In een matig gevulde sporthal De Basis was van een spannende wedstrijd deze keer totaal geen sprake. Vanaf halverwege de eerste set nam de ploeg van coach Arjan Taaij het heft in handen om niet meer los te laten. In ruim een uur speelden de Groningers met veel power en kwaliteit de thuisploeg van de vloer. Met Geoffrey van Gent wederom in de basis kwam Samen Lycurgus geen moment in de problemen. Wat wellicht meespeelde is dat de thuisploeg als nummer laatst in de kampioenspoule met nul punten al kansloos was voor de finale.

Coach Taaij keek tevreden terug. 'We hadden een lage foutenlast en onze side-out was goed op orde. Aan het begin van de eerste set misten we een paar breakpuntkansen, maar daarna trokken we het snel naar ons toe. Geoffrey van Gent speelde heel efficiënt, dat is mooi en 3-0 is een prima uitslag. We kunnen ons in deze spannende kampioenspoule weinig permitteren en dan is zelf winnen met goed volleybal belangrijk. Het zal de komende weken spannend blijven.

Komende zondag speelt Samen Lycurgus vanaf 15.30 uur thuis tegen Numidia VC Limax met de tweede plaats op de ranglijst als inzet.