Sport

Lycurgus krijgt snel duidelijkheid over wel of geen finale

De volleyballers van Amysoft Lycurgus weten woensdagavond of ze alsnog naar de finale om de landstitel gaan. De drievoudig landskampioen zit sinds zaterdagavond in de wachtkamer na een 3-2 overwinning op koploper Draisma Dynamo. Concurrent Active Living Orion uit Doetinchem kan de Groningers nog passeren.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Orion zou afgelopen zaterdagmiddag tegen Sliedrecht Sport spelen, maar een coronageval bij Sliedrecht gooide roet in het eten. Het duel ging niet door. De volleybalbond Nevobo heeft de wedstrijd nu voor woensdagavond geprogrammeerd om voor het bekertoernooi van komend weekend duidelijkheid te krijgen. De inhaalwedstrijd Sliedrecht Sport tegen Dynamo stond voor dinsdagavond op de rol, maar dit duel is geschrapt.

Lycurgus is in de problemen gekomen door op 10 maart onverwacht in Sliedrecht met 3-0 te verliezen. Deze nederlaag heeft het verloop in de kampioenspoule verder bepaald voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Als Orion met 3-0 of 3-1 wint in Sliedrecht is het over en uit voor Lycurgus en rest alleen nog het bekertoernooi. Bij ieder ander resultaat plaatst Lycurgus zich alsnog voor de zesde keer op rij voor de eindstrijd om het landskampioenschap.