Sport

Lycurgus lijkt klaar voor strijd om Supercup

De volleyballers van Amysoft Lycurgus lijken klaar voor de jacht op  de eerste prijs van het seizoen. Komend weekend staat de strijd om de Supercup op het spel. Lycurgus sloot de voorbereiding af met overtuigende oefenzeges op Sliedrecht Sport en Active Living Orion. De eerste set tegen Orion was van extreem hoog niveau.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus lijkt klaar voor strijd om Supercup
Lycurgus lijkt klaar voor strijd om Supercup

Alles kwam samen in de eerste set tegen Orion. Het werd maar liefst 25-6 in het voordeel van Lycurgus. Aces, killblocks, strakke set-ups of verdedigende acties het maakte niet uit. Onder leiding van spelverdeler Luke Herr werd naar hartelust aangevallen. Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger vormden verder de basis.  

Assistent Gerard Smit liet na afloop weten dat het de beste set ooit geweest was sinds er door Lycurgus in het Alfa-college Sportcentrum gespeeld wordt. En dat is inmiddels alweer ruim tien jaar het geval. De tweede set werd met 25-18 gewonnen. Het niveau van de eerste set werd niet gehaald, maar het krachtsverschil was duidelijk aanwezig.

Tegen Sliedrecht Sport ontbrak het bij momenten aan de opperste concentratie, maar het lukte om geen averij op te lopen. Dit dreigde even in de derde set toen een 23-20 achterstand weggewerkt moest worden. De gasten kregen zelfs een setpoint, maar slimme scores van Van de Kamp en beukwerk van Cross deden de score in positieve zin kantelen. De setstanden waren 25-23, 25-18 en 27-25. 

Aanstaande zaterdag is Sliedrecht Sport in de halve finale van de Final Four opnieuw de tegenstander. De winnaar speelt zondag tegen de winnaar van het duel Draisma Dynamo tegen Active Living Orion.