Sport

Lycurgus piekt op het juiste moment en pakt plek twee stevig in handen

Amysoft Lycurgus is helemaal terug in de strijd om het landskampioenschap. Na Een spetterende 3-0 (25-20, 25-16 en 25-19) thuiszege op concurrent Draisma Dynamo. Door de winst staat Lycurgus alleen op de tweede plaats in de kampioenspoule met drie punten voorsprong. Na afloop werd afscheid genomen van aanvoerder Dennis Borst. Zijn rugnummer 18 zal nooit meer door een andere speler gedragen worden.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

Wat het extra mooi maakte was dat het Alfa-college Sportcentrum met 650 toeschouwers goed gevuld was en voor een heerlijke ambiance zorgde. Een beleving die we meer dan twee jaar hebben moeten missen. De wedstrijd die zich vervolgens ontspon liet een spelbeeld zien waar vooraf niemand waarschijnlijk rekening mee heeft gehouden.

Lycurgus speelde zo overtuigend dat de gasten uit Apeldoorn werkelijk geen poot aan de grond kregen. Op alle fronten was de thuisclub beter. Met speels gemak kletste Lycurgus er een 3-0 zege uit. Presteren op het moment dat het moet hoop je als sporter altijd op, maar dat het er dan ook uitkomt is het echt genieten.

Het vormde de ideale opmaat naar het afscheid van Dennis Borst. Er was voor dit moment gekozen, omdat tegen Dynamo formeel de laatste thuiswedstrijd was, niet wetende wat er nog gaat komen. voelbaar. Na acht jaar Lycurgus komt er een eind aan de loopbaan van Borst. Hij werd toegesproken door voorzitter Arie Wink, die bekendmaakte dat zijn rugnummer 18 voor altijd voor hem is. Het is een speciaal nummer. Borst verloor zijn vader op 18 februari 2006. Tranen vloeiden rijkelijk.

Lycurgus speelt nog twee uitwedstrijden in de kampioenspoule. Te beginnen aanstaande zondag in Doetinchem tegen koploper Active Living Orion. Om zeker te zijn van de finale heeft Lycurgus vermoedelijk nog zeker drie punten nodig om zeker te zijn.