Sport

Lycurgus strijdt voor laatste kans

De afgelopen vijf play-off finales om het landskampioenschap van Nederland was Amysoft Lycurgus steevast van de partij. Of het een zesde keer op rij lukt is vooralsnog onzeker. Met nog twee speelrondes te gaan in de kampioenspoule heeft Lycurgus het niet in eigen hand. Vanavond moet sowieso de volle buit gepakt worden in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Laat dat nu net de tegenstander zijn waarmee alle ellende in de kampioenspoule begon voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Twee weken geleden werd kansloos met 3-0 verloren in Sliedrecht. Dat vormde de inleiding om de tweede plaats te verspelen aan Active Living Orion. De eerste twee plaatsen zich voor de finale. Koploper Draisma Dynamo is al uit beeld.

De situatie werd nog lastiger toen Lycurgus zaterdag met 3-2 verloor bij Orion. Daardoor bedraagt de achterstand op Orion twee punten met nog twee speelrondes te gaan. Lycurgus is afhankelijk van puntverlies van de formatie uit Doetinchem mits ze zelf twee keer winnen. Komende zaterdag sluit Lycurgus de kampioenspoule af met een thuisduel tegen Dynamo.

Het met 3-0 of 3-1 winnen van Sliedrecht is een eerste stap. Dat gebeurt met een volledige selectie. Iedereen leverde een dag voor de wedstrijd weer een negatieve test af. Na speelronde vijf zal weer een hoop meer duidelijk zijn. Het zou in ieder geval een gekke gewaarwording zijn als de Groningers er in de finale niet bij zijn.

Mocht dat het geval zijn dan kan Lycurgus alle energie op de beker richten. Hier wordt in het paasweekend om gestreden.  Lycurgus is regerend bekerhouder. Het duel tegen Sliedrecht begint om 20.00 uur en is te volgen via de livestream van de volleybalbond.