Sport

Lycurgus verliest, maar heeft wel iets te vieren

In de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie in de BetCity Eredivisie heeft Nova Tech Lycurgus zich verzekerd van een plek bij de beste vier in kampioenspoule A. Ondanks een 3-1 nederlaag bij koploper Active Living Orion. De setstanden in Doetinchem waren 25-21, 25-20, 16-25 en 25-21. Lycurgus is gezakt naar de vierde plaats.


Leestijd: 1 minuut

Nova Tech Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup
Nova Tech Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup

De ploeg van coach Arjan Taaij is nu verzekerd van poule A met dank aan Draisma Dynamo dat met 3-0 won bij Sliedrecht Sport. Daardoor kan Sliedrecht de eerste vier niet meer halen. Lycurgus rondt de reguliere competitie volgende week woensdagavond 7 februari in Martiniplaza af tegen Dynamo. In de wetenschap dat maximaal plek drie nog tot de mogelijkheden behoort. De achterstand op Dynamo bedraagt vier punten en nummer drie Numidia VC Limax heeft één punt meer.

In de strijd tegen Orion, ook de tegenstander in de halve bekerfinale, speelde Lycurgus in grote delen van de wedstrijd geconcentreerd en was bij de les, maar vrijwel ieder foutje werd in de eerste twee sets afgestraft door de koploper. Of het nu een mindere aanval was of een serve met weinig druk de thuisploeg wist er over het algemeen wel raad mee. Lycurgus toonde veerkracht, gaf veel energie en speelde echt als een team.

Coach Taaij was na afloop helder. ‘We stonden passend teveel onder druk in de eerste twee sets en scoorden vandaag niet op de buitenkant. Pas vanaf set drie gingen we echt spelen. Maarten Bartels kwam er uitstekend in en op het midden waren Robin Boekhoudt en Luuk Hofhuis prima.’ Uiteindelijk waren het een paar momenten die de wedstrijd beslisten.

Lycurgus gaat als derde of vierde de kampioenspoule in met of één of nul bonuspunten. Orion krijgt als nummer één drie punten mee, waardoor de Groningers sowieso met een achterstand beginnen zonder dat er nog maar een smash geslagen is.