Sport

Lycurgus verliest vaste waardes


Leestijd: 1 minuut

De drie kunnen het spelen van topvolleybal en de dagelijkse verplichtingen van werk en gezin niet langer combineren. Dat is de belangrijkste reden om te stoppen. De 29-jarige Fransen speelde sinds 2001 voor Lycurgus en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de beste aanvallers in de A-League. De hardhitter uit Grootegast geldt volgens velen als de beste diagonaalspeler ooit bij Lycurgus. Dat wordt nog eens onderstreept met de behaalde topscorertitel in de A-League in 2009, terwijl hij de afgelopen jaren steeds in de top stond van de verschillende scorerlijsten.

Een andere exponent van de vaste kern in de afgelopen jaren is de 32-jarige Paul de Vries. De boomlange middenaanvaller vervulde zes jaar lang een belangrijke rol als bliksemafleider voor de topschutters Peter Barla en Fransen. Vooral blokkerend stond de man met handen als kolenschoppen zijn mannetje. Niet voor niks was hij jarenlang te vinden in de top vijf van beste blokkeerders in de Nederlandse competitie. Stefan Gammauf was al 30 toen hij in 2008 naar Lycurgus ging en voor het eerst echt in aanraking kwam met topvolleybal. Met zijn fanatisme en wedstrijdinstelling ontwikkelde hij zich tot een betrouwbare libero.

Naast deze drie basiskrachten vertrekt ook tweede spelverdeler Thijs Homan. De Bedumer was een jaar actief bij AB Groningen/Lycurgus. Ook voor hem bleek werk en volleybal in de top niet meer te combineren. Naar verwachting blijft de rest van de spelersgroep in tact en dat betekent in ieder geval dat Barla nog een jaar doorgaat.