Sport

Lycurgus versterkt zich met Hongaar Pesti

Amysoft Lycurgus heeft Marcell Pesti aangetrokken. De Hongaarse diagonaal tekent voor één seizoen en is de vervanger van de vertrokken Jerome Cross. Met het binnenhalen van de 21-jarige Pesti zijn inmiddels acht spelers voor volgend seizoen vastgelegd.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus versterkt zich met Hongaar Pesti
Lycurgus versterkt zich met Hongaar Pesti

De 21-jarige Pesti speelde van 2014 tot de zomer van 2020 voor Kecskeméti RC een club spelend op het hoogste niveau in Hongarije. Vorige zomer maakte de 1.95 meter lange Pesti de overgang naar OK Hoce in Slovenië waar hij topscorer in de competitie was en één van de beste serveerders. Hoce werd zevende en vloog er in de eerste ronde van de play-offs uit tegen nummer twee ACH Lubljana.

Het is nu tijd voor een volgende stap. 'Ik heb gekozen voor Lycurgus omdat het een zeer professioneel team is en ik wil weten wat ik waard ben in een andere Europese competitie. Ik wil het hoogste bereiken wat er sportief voor me in zit en denk dat Lycurgus een mooie volgende stap is. Ik ga altijd voor het maximale en train hard om honderd procent van mezelf te geven. Ik wil alle drie de prijzen winnen en zover mogelijk komen in de CEV-Cup.'

De selectie tot nu toe:
Diagonaal: Marcell Pesti, Geoffrey van Gent
Middenaanval: Dennis Borst, Luuk Hofhuis
Spelverdeling: Markus Held, Tieme de Jong
Libero: Steven Ottevanger, Jaron Spiegelaar.