Sport

Lycurgus wacht cruciaal duel in competitie

Voor de volleyballers van Samen Lycurgus is het een belangrijke avond. In het eigen Alfa-college Sportcentrum speelt de ploeg van coach Arjan Taaij vanaf 20.00 uur tegen concurrent Draisma Dynamo. De winnaar blijft, met nog vier speelrondes te gaan, kansrijk voor de koppositie in de reguliere competitie.


Leestijd: 1 minuut

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus
Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Beide ploegen hebben 40 punten uit 17 wedstrijden en drie verliespunten meer dan koploper Simplex SSS. De winnaar slaat een mooie slag. In de wetenschap dat SSS in de laatste vier speelronden Dynamo, Active Living Orion en Samen Lycurgus nog treft. De ploeg van coach Arjan Taaij stuit in de laatste speelronde in Barneveld op SSS. Het zou zomaar kunnen dat pas dan de beslissing valt over hoe de exacte volgorde richting de kampioenspoule is.

Kijkend naar nu heeft Samen Lycurgus in 2023 nog niet verloren. Sterker nog in vijf wedstrijden, inclusief de bekerwedstrijd tegen SV Dynamo Heren 2, werd slechts één set prijsgegeven. Dynamo won vier van de vijf duels. Op 12 januari verloor de ploeg van coach Redbad Strikwerda met 3-2 bij Numidia VC Limax. Kijkend naar de laatste weken lijken de Apeldoorners iets minder stabiel te zijn in hun spelniveau dan Samen Lycurgus. Benieuwd wat deze waarneming woensdag waard is.

Beide ploegen troffen elkaar tot nu toe twee keer dit seizoen. Op 22 oktober verloor Samen Lycurgus met 3-2 in Apeldoorn. Een close game en dat was op 17 december in de strijd om de Supercup niet anders. Toen won Samen Lycurgus met 3-2, 15-12 in de vijfde set, en greep zo de eerste prijs van het seizoen mee. In de wetenschap dat het verschil tot nu toe klein was, is het interessant om te kijken waar beide ploegen nu staan. De club laat weten dat de kaartverkoop goed loopt, maar het is nog niet uitverkocht.