Sport

Lycurgus wint in ouverture net niet van Belgische topclub

De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn de oefencampagne begonnen in België. In Roeselare werd het woensdag tegen de plaatselijke topclub Knack Volley Roeselare 2-2. Vooraf was afgesproken om maximaal vier sets te spelen. Vandaar dat er geen winnaar kwam. Donderdagmiddag treffen beide ploegen elkaar weer.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus wint in ouverture net niet van Belgische topclub
Lycurgus wint in ouverture net niet van Belgische topclub

De mannen van coach Arjan Taaij waren dichtbij een zege, maar konden bij een 2-1 voorsprong in sets het in de vierde set net niet afmaken. Een 21-17 achterstand werd grotendeels weggewerkt, maar op 24-23 sloeg de thuisploeg het beslissende punt binnen. De setstanden waren 25-20, 22-25, 23-25 en 25-23. Vanwege de coronamaatregelen was weinig publiek aanwezig.

Bij Lycurgus maakten de nieuwe Canadezen Jerome Cross en Luke Herr hun debuut en dat dezen ze niet onverdienstelijk. Auke van de Kamp maakte zijn rentree bij de club nadat de aanvaller vorig jaar in België speelde. Een andere nieuweling, Jaron Spiegelaar, kwam niet in actie. Na het tweede duel tegen Roeselare keert de selectie terug naar Groningen om in het weekend in Slochteren en Leek te spelen tegen Haasrode Volley Leuven.

In Slochteren hebben alleen leden van de organiserende vereniging VIOS Kolham toegang en in Leek is ruimte voor maximaal 100 bezoekers. Deze plekken zijn allemaal al verzegd.