Lycurgus zet vijfde Supercup in prijzenkast

Amysoft Lycurgus heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In Ede werd Active Living Orion in de finale om de Supercup met 3-1 verslagen. Via setstanden waren 25-19, 25-23, 23-25 en 25-21 was het veroveren van de vijfde Supercup in de historie een feit.

Het gebeurde allemaal in een bijzondere ambiance. Publiek was niet welkom in de Van der Knaap hal, waardoor de sfeer passend bij een finale volledig ontbrak. Dat bleek na afloop ook toen eigenlijk niemand zich echt raad wist met de situatie. Uiteraard was er blijdschap en vreugde, maar het samen met elkaar delen was amper sprake van. Spelers en staf moesten de medailles zelf omdoen. Uiteindelijk maakte iedereen er maar het beste van.

In een wedstrijd waarin het niveau niet altijd even goed was. In de eerste set viel het allemaal nog wel mee. Met servedruk en veel energie werd het 25-19. Daarna werd het langzaam minder en werd het veel meer een vechtwedstrijd. Orion geeft nooit op en dat deden ze zondag ook niet. Lycurgus moest er hard voor werken en had in Jerome Cross, Auke van de Kamp en Erik van der Schaaf goede aanvallers.

Die zorgden er in de tweede set mede voor dat een 15-9 achterstand nog omgebogen werd in setwinst. Nadat in set drie een ruime voorsprong weggegeven werd lukte het om de zege in set vier over de streep te trekken. In de slotfase stonden drie matchpoints op het bord. Na een sterke serve van Luke Herr blokte aanvoerder Dennis Borst de bal tegen de grond en kon de tiende prijs in de geschiedenis van de club bijgeschreven worden.