MPC/Donar doorbreekt negatieve reeks

De basketballers van Donar hebben zondagavond de verliesreeks doorbroken. In Haren werd Gunco/Rotterdam met ruime cijfers verslagen: 94-78.

De Groningers kozen voor hetzelfde scenario als in de beker halve finale tegen Image Center. Een snelle voorsprong nemen en die niet meer uit handen geven. Waarin Donar in het bekerduel niet in slaagde, was het nu wel succesvol. Donar liep bij de Rotterdammers weg en boog een 5-6 achtstand om in een 26-6 voorsprong. Het verschil werd in de gehele wedstrijd nooit meer kleiner dan tien punten.

Bij rust (47-26) was de voorsprong negentien punten, in het derde kwart scoorden beide ploegen 22 punten. Na een maximale voorsprong van 25 punten (53-28), had Gunco in het laatste kwart een achterstand van 19 punten goed te maken. Dat lukte de nummer 5 van eredivisiepoule 2 niet eens voor de helft. Bijeen 84-73 bracht Vorenhout met een driepunter de nekslag toe.

De starting-five van Donar waren over de hele linie weer in de vorm die in het begin van de competitie nog koploper was in de competitie. Zes spelers scoorden tien punten of meer: Watkins 22, Waterman 21, Randolph 14, Kalpic 11, Gulin 10, Triemstra 10. Watkins en Randolph pakten samen liefst 30 rebounds en zetten de stijgende lijn in, die donderdag (Zwolle thuis) en zaterdag (Nijmegen uit) doorgezet zal moeten worden.