MPC/Donar loopt simpel over Zwolle heen

De basketballers van Donar wonnen donderdag voor eigen publiek met 104-79 van Landstede Hammers uit Zwolle.

In het eerste kwart nam Donar na vijf minuten al een 16-2 voorsprong. In de volgende vijf minuten scoorden beide ploegen er flink op los (34-17). Het tweede kwart liep Donar zeven punten uit met op een gegeven moment nog één starting-five speler (Randolph) in het veld: 54-30 ruststand.

Na rust had Donar zijn bekende dipje en kwam de ploeg uit Zwolle snel dichterbij. Verder dan 14 punten liet Donar de tegenstander niet komen, na dertig minuten was de marge alweer aangegroeid tot 25 punten (79-54). Met de grens van 100 punten in zicht kreeg Donar het opeens nog even benauwd. Watkins gooide Donar uiteindelijk naar 101, waarna Kalpic de tiende driepunter Donar binnen liet ploffen. Eindstand 104-79.
Zaterdagmiddag speelt Donar de uitwedstrijd tegen de nummer drie uit poule 2 van de eredivisie, Eiffel Towers uit Nijmegen.

Tot slot de cijfers. Topscorers: Watkins (23), Triemstra (18), Randolph (17), Kalpic (12), Gulin (11). Rebounds: Watkins (14) en Randolph (12). Waterman gaf 9 assists.