MPC/Donar mist op haar na bekerfinale

De heren basketballers van MPC/Donar hebben maandagavond thuis verloren van Werkendam in de halve finale van het NBB-bekertoernooi.

Donar scoorde de eerste twaalf punten van de wedstrijd, daarna ging het langzaamaan bergafwaarts met de Groningers. Via 20-9 aan het einde van het eerste kwart kwam een 35-32 ruststand op de borden te staan. Aan het einde van het derde kwart nam Werkendam onder leiding van Angelo Flanders een 50-57 voorsprong.

Toen deze Nederlands international met zijn vijfde fout naar de kant moest had Donar de wedstrijd moeten beslissen. In de slotseconden miste Donar bij een 65-66 echter tot drie keer toe van vlak onder de ring. Topscorer Randolph (20 punten) had de bal voor het intikken, maar de bal stuitte weer naar buiten. Werkendam bereikte hierdoor de bekerfinale tegen Amsterdam, Weert of Den Helder.

Na afloop haalde Pinas weer eens ouderwets uit naar het arbitrale duo. De heren Harryvan en Zegwaard hadden ook in deze wedstrijd weer eens geen ‘Lucky Day’. Met name het feit dat de heren zelfs voor praten van spelers tot drie keer toe een technische fout gaven, was voor Pinas aanleiding om de spelkennis van de heren in grijs in twijfel te trekken.

Donar speelt aanstaande zondag vanaf 20.00 uur in de Scharlakenhof tegen Rotterdam de eerste wedstrijd van het tweede deel van de competitie.Rest thuisprogramma: donderdag 22/2: Zwolle, zaterdag 10/3: Weert, zaterdag 24/3: Nijmegen, donderdag 29/3: Den Bosch. Deze wedstrijden beginnen om 19.30 uur in Martiniplaza.