MPC/Donar verliest thuis van Den Bosch

De heren basketballers van Donar hebben zaterdagavond voor de tiende keer verloren in de competitie. Den Bosch ging met een 79-84 overwinning op zak richting zuiden.

In het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op tot 28-28. Het tweede kwart bleek achteraf beslissend voor de wedstrijd. Donar nam een grote 45-34 voorsprong, maar met een 0-14 run kwamen de Bosschenaren aan de leiding (45-48). Aan het verschil bij rust, 49-54, bleek Den Bosch genoeg te hebben voor de eindzege.

In het derde kwart werden slechts 25 punten gescoord, resulterend in een op het oog kansrijke uitgangspositie (62-66) voor beide ploegen. Routinier Marcel Huijbens gaf met vijf punten in de eerste minuten van het laatste kwart de doorslag. De 62-71 voorsprong gaven de Canoe Jeans niet meer uit handen.

Topscorers Donar: Kalpic (20), Watkins (16), Waterman (11); rebounds: Randolph (13), Watkins (12); assists: Waterman (7). Donar leed maarliefst 22 keer balverlies.

Aanstaande woensdag sluit Donar de eerste competitiehelft af in Zwolle. Daarna wordt de eredivisie in tweeën gesplitst, waarbij de nummers 1, 4, 5, 8, 9 en 12 een volledige competitie tegen elkaar zullen spelen en de rest van de teams hetzelfde zal doen. Voor het zover is, speelt Donar op maandag 12 februari thuis tegen de winnaar van Werkendam-Zwolle in het kader van de halve finale om de NBB-beker.