Sport

Nog werk aan de winkel voor FC Groningen

De oefencampagne van FC Groningen verliep tot afgelopen zaterdag behoorlijk positief, maar de 1-1 tegen FC Emmen doorbrak dat beeld in negatieve zin. Volgens trainer Dick Lukkien was het de minste oefenwedstrijd tot nu toe.


Leestijd: 1 minuut

Op sportpark Roerbos werkten beide ploegen voor drieduizend toeschouwers hun inmiddels traditionele onderlinge oefenwedstrijd af. De Emmenaren gingen na negentig minuten als morele winnaar van het veld. In Emmen hebben ze na de degradatie veel meer de tering naar de nering moeten zetten dan in Groningen. Daar bleek in Rolde weinig van.

Het lukte FC Groningen niet echt om de baas te zijn op het veld. Lukkien klaagde na afloop onder meer over het gebrek aan onderlinge communicatie. Dat leidde tot slordigheid aan de bal. Daar waar des te verder de voorbereiding is een opwaartse lijn verwacht mag worden slaagde Groningen daar zaterdag niet in. Met acht spelers in de basis, die vorig seizoen ook deel uit maakten van de selectie, bleef het teveel bij goede bedoelingen.

Dat zal de technische staf ongetwijfeld zorgen baren. Komend weekend is de laatste testcase voor de start van de competitie tegen Jong Ajax op vrijdagavond 11 augustus. FC Groningen oefent dan twee keer een uur tegen PEC Zwolle, waarbij de lokale overheden bepaald hebben dat Groningen-supporters niet welkom zijn.

Het doelpunt van de FC was overigens van goed niveau. Een prima voorbereiding door Luciano Valente rondde Ragnar Oratmangoen met een beheerste schuiver af. Dit betekende de gelijkmaker nadat Groningen al binnen tien minuten op achterstand gekomen was. FC Groningen is nog altijd bezig met een aanvallende versterking. Rui Mendes van FC Emmen is daarvoor een belangrijke kandidaat, maar er lijkt weinig schot in de zaak te zitten. Het is vooralsnog afwachten hoe dit afloopt.