Sport

Nominaties Groninger Sportgala bekend

Op maandagavond 12 december is in MartiniPlaza het jaarlijkse Groninger Sportgala. Een avond om de sporters in het zonnetje te zetten en de aandacht te geven die ze verdienen. De nominaties in de categorie Sportman/vrouw, Sportploeg, Sporttalent en aangepast sporten zijn bekend gemaakt. De stembus is geopend.


Leestijd: 1 minuut

Nominaties Groninger Sportgala bekend
Nominaties Groninger Sportgala bekend

Voor de titel Sporter van het Jaar zijn roeier Melvin Twellaar, hoogspringster Britt Weerman en springruiter Jur Vrieling genomineerd. Twellaar roeit in de skiff en greep in augustus de Europese titel in Munchen. Een dikke maand later voegde de aegir-roeier hier zilver aan toe op het WK in Tsjechië. Weerman won vorig jaar de titel Talent van het jaar en doet nu een categorie hoger mee. De atlete van Groningen Atletiek werd tweede bij het jeugd WK en eindigde als vierde tijdens het EK in Munchen. De 53-jarige Vrieling greep in augustus met de landenploeg zilver tijdens het WK in het Deense Herning.

In de categorie Sportploeg van het jaar zijn vier nominaties. Samen Lycurgus en Donar wonnen de beker en zijn er weer bij. De andere twee zijn de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) en Groningen Atletiek. Beide clubs pakten Nederlandse titels. De NWVG zelfs drie. De individuele kampioenschappen op de weg en bij het tijdrijden plus begin oktober Nederlands clubkampioen tijdrijden in Dronten.

Bij de talenten zijn zwemster Janna van Kooten, shorttracker Jenning de Boo en voetballer Thijmen Blokzijl als kandidaat naar voren geschoven. In de categorie aangepast sporten strijden de rolstoelrugbyers Ben Bazuin, Jop van der Laan en handbikster Melanie Helweg om de titel. Stemmen kan hier.