Onnodig verlies FC Groningen

Zondagmiddag liet FC Groningen onnodig een punt liggen. Vitesse scoorde in het Oosterpark tien minuten voor tijd: 0-1.

In de eerste helft maakte geen van beide ploegen de indruk zich te willen gaan bezighouden met aanvallen. Een schotkans van Martin Drent na 11 minuten was het enige wapenfeit. De topscorer schoot over.

In het tweede bedrijf probeerde Groningen Vitesse iets meer onder druk te zetten. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. In de 79e minuut kreeg de FC de bal niet weg uit de verdediging. Mahamadou Diarra stond klaar op in te schieten. De Malinees liet de bal in de kruising verdwijnen: 0-1.

De Arnhemmer voorsprong kwam niet meer in gevaar. Volgende week zondag treft FC Groningen de nieuwe ploeg van trainer Jan van Dijk, Roda JC.