Sport

Open Dag FC Groningen trekt 8000 supporters

Over een kleine drie weken begint voor FC Groningen de competitie. Een weerzien met de Eerste Divisie. Na een aantal jaren afwezigheid organiseerde de club zondag weer een Open Dag. Volgens Groningen bezochten zo’n 8000 belangstellenden de festiviteiten rondom de Euroborg.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt zondag thuis tegen FC Dordrecht
FC Groningen speelt zondag thuis tegen FC Dordrecht

Op de laatste Open Dag in 2019 kwamen tienduizend fans af. Hoogtepunt voor velen was deze keer de traditionele spelerspresentatie op het hoofdveld. Alle spelers en stafleden werden één voor één voorgesteld door presentator Frank Wolters. Voor de laatste aanwinst Kristian Lien was het de eerste kennismaking met de vele FC-supporters.

De Noor maakte afgelopen vrijdag zijn debuut in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd in Schotland tegen Hibernian. ‘Mijn eerste dagen bevallen uitstekend. Ik kan niet wachten om voor de supporters in dit mooie stadion te spelen’, aldus Lien op de website van FC Groningen. Ook nieuwelingen Kevin van Veen, Daniël Beukers, Marvin Peersman en trainer Dick Lukkien richtten zich tot de aanwezige supporters. Allen spraken ze een duidelijk doel uit. ‘Op jacht naar promotie, terug naar de Eredivisie.’

Er heerste een positieve sfeer en het chagrijn van vorig seizoen leek definitief verdwenen. Rondom het stadion waren de hele middag vele activiteiten, de kleedkamers stonden voor iedereen open, vele duizenden handtekeningen werden gezet en voor de late beslissers was er de mogelijkheid om een seizoenkaart aan te schaffen. Inmiddels bracht FC Groningen ruim 11.500 aan de man. Beduidend meer dan vorig seizoen.

De competitie begint op vrijdagavond 11 augustus met een thuisduel tegen Jong Ajax.