Sport

Opnieuw hardloopevenement in december: Stadspark Nightrun Groningen

Hardlopers en joggers, beginners of gevorderden, ouderen of jongeren: iedereen die houdt van hardlopen kan ook in december genieten van een unieke loop in Groningen. In het Stadspark, om precies te zijn, waar op 15 december voor de tweede keer de Stadspark Nightrun Groningen wordt gehouden. Wie zeker wil zijn van een kaartje voor de vanwege het late tijdstip unieke en gezellige loop, kan zich vanaf vandaag inschrijven.


Leestijd: 1 minuut

De inschrijvingen voor de tweede editie van de Stadspark Nightrun Groningen zijn geopend. Het evenement dat voorheen werd georganiseerd op Groningen Airport Eelde is opgenomen in de winterprogrammering van de Gemeente Groningen. De feestelijke avondloop staat gepland op vrijdagavond 15 december 2023.

Half december is het Stadspark de basis van een indrukwekkende nightrun vol verrassende acts, leuke muziek en spectaculaire lichtanimaties. De loop is op vrijdagavond en daarbij de ideale gelegenheid om samen met vrienden, familie en collega’s voor de kerstvakantie nog een keer samen te bewegen tijdens deze bijzondere nightrun.

Parcours

Er zijn twee routes uitgestippeld voor de lopers. De korte route is ongeveer zes kilometer en de langere route ongeveer tien kilometer. De lopers mogen op de dag zelf kiezen welke route ze willen lopen. Er is bij de Stadspark Nightrun geen tijdsregistratie, het belangrijkste is lol maken en genieten.

De lopers mogen uiteraard hun steentje bijdragen aan de sfeervolle verlichting door een bijzondere outfit aan te trekken. Het eerste attribuut krijgen ze cadeau bij hun inschrijving. Alle deelnemers krijgen een headlight ter waarde van €15,- euro.

Samen met de Gemeente Groningen wil de organisatie een spetterende tweede editie van de Stadspark Nightrun neerzetten.

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven via de website:

https://www.stadsparknightrun.nl/inschrijven/