Oranje Nassau dichtbij blamage

De voetballers van Oranje Nassau uit Groningen hebben zich dinsdagavond bijna laten verrassen in de eerste ronde van de strijd om de Noordelijke districtsbeker. Tegen zondag vijfdeklasser VVK uit de stad speelde de koploper uit de zaterdag Eerste Klasse na 90 minuten met 1-1 gelijk. Pas na strafschoppen lukte het ON om een blamage te voorkomen.

Voor rust kreeg Oranje Nassau kansen genoeg om snel afstand te nemen, maar dat gebeurde niet. Daardoor stond na 45 minuten nog altijd de brilstand op het bord. Ook na de pauze werden de kansen aanvankelijk om zeep geholpen. Tot de 58e minuut toen verdediger Jan Herm Zomer van afstand raak schoot. Daarmee leek de ban gebroken, maar dat was niet zo.

ON kon het verschil niet maken en tien minuten voor tijd kreeg thuisploeg VVK een strafschop. Mathijs Bakker benutte de elfmetertrap, waardoor het na negentig minuten 1-1 stond. Oranje Nassau doelman Arjen Langeveld onderscheidde zich in de strafschoppenreeks door de tweede elfmeters van VVK te stoppen. De spelers van trainer Bart van Veen maakten geen fout, zodat ON zich toch nog wist te plaatsen voor de volgende bekerronde.