Sport

Oranje Nassau verdedigt koppositie in stadsderby

De voetballers van Oranje Nassau uit Groningen degradeerden vorig seizoen uit de Hoofdklasse, maar lijken van plan om heel snel terug te keren. Na zes duels is de ploeg van de nieuwe trainer Bart van Veen nog ongeslagen en staat met 16 punten uit 6 wedstrijden bovenaan in de Eerste Klasse E. ON is als enige ploeg nog zonder nederlaag. De studenten van The Knickerbockers uit de stad zijn zaterdag op Zernike de gastheer in deze stadsderby.


Leestijd: 1 minuut

TKB speelde vorig seizoen onder leiding van trainer Marc van Meel  een vooraanstaande rol in deze klasse en staat nu ook al weer vierde met 12 punten. De studenten zagen hun spelmaker Lutzen Brink vertrekken naar zondaghoofdklasser AFC uit Amsterdam. Verder is de selectie redelijk in tact gebleven en topschutter Rob van Bunderen heeft al weer vier keer gescoord. Oranje Nassau won vijf keer en alleen Drachtster Boys wist de Groningers tot nu toe een gelijkspel afhandig te maken.

ON had vorig jaar veel moeite met scoren. Wat één van de belangrijkste redenen van de degradatie was. Er zijn weinig spelers vertrokken, sterker nog de ploeg wist zich zelfs te versterken. Zo kwam Leyi Hu over van SGV uit Schildwolde. Oranje Nassau scoorde al vijftien keer en lijkt één van titelkandidaten. Door de vorming van de Topklasse volgend jaar is sprake van een versterkte promotie/degradatie regeling, waardoor de eerste vier van de Eerste Klasse E direct promoveren. TKB ligt voorlopig ook op koers om te bereiken wat vorig seizoen via de nacompetitie net niet lukte. De wedstrijd tussen de beide stadse ploegen begint zaterdag om 14.30 uur.