Petter Andersson scheurt opnieuw kruisband af

FC Groningen-speler Petter Andersson heeft maandagavond opnieuw de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd. Het gebeurde in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong AZ. Andersson wilde na veertien minuten wegdraaien, maar zijn linkerbeen bleef staan. Kermend van de pijn stortte de Zweed ter aarde en moest op een brancard van het veld gedragen worden. Andersson is ruim acht maanden uit de running geweest, nadat hij op 25 januari in de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn linkerkruisband afgescheurd had. Een MRI-scan wees dinsdag uit dat de bange vermoedens terecht waren. Andersson zal naar verwachting opnieuw minimaal zes tot acht maanden uit de roulatie zijn.

Andersson zou 45 minuten meedoen, nadat hij vorige week al 25 minuten meegedaan had in de bekerwedstrijd tegen Jong BV Veendam. De middenvelder scoorde maandagavond opende al in de tweede minuut de score en hij leek een fijne avond tegemoet te gaan. Tot de fatale veertiende minuut toen het mis ging. Jong FC Groningen won de wedstrijd overigens met 4-0. Danny Menting, Leandro Bacuna en een eigen doelpunt van Toine van Huizen zorgden voor de overige doelpunten. De ploeg van trainer Erwin van de Looi is gestegen naar de zesde plaats in de Beloften Eredivisie met 6 punten uit 4 wedstrijden. Het wrange was ook de Jong FC Groningen één van de beste wedstrijden sinds lange tijd speelde, maar dat werd helaas overschaduwd door de nieuwe blessure van Petter Andersson.