PKC '83 bekert met moeite verder

Zaterdaghoofdklasser PKC’83 uit Groningen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de Noordelijke districtsbeker. De ploeg van trainer Alami Ahannach won uiteindelijk met 6-2 de uitwedstrijd bij stadgenoot Potetos. De zaterdag vijfdeklasser kon een uur lang goed tegenstand bieden, maar PKC’83 bleek uiteindelijk te sterk.

Bij rust stond het nog maar 3-2 voor de ploeg van de Peizerweg. Potetos nam na acht minuten zelfs de leiding via Mark Naberman. Twee minuten later was het alweer gelijk, doordat Marcel Pannekoek een strafschop benutte. Vincent Oosterkamp zorgde er in de 26e en 43e minuut voor dat PKC’83 met een 3-1 voorsprong de rust in zou gaan, maar topscorer Ronald Venema bracht Potetos op slag van rust terug in de wedstrijd.

Kort na rust kreeg dezelfde Venema de kans op de gelijkmaker, maar dit gebeurde niet. Vervolgens maakte Pannekoek na een uurtje spelen zijn tweede treffer van de avond en was het gedaan met het verzet van de vierdeklasser. Twee minuten later werd het 2-5 door Robin Mulder. Pannekoek bepaalde in de slotminuut de eindstand op 2-6.