Prima revanche FC Groningen

FC Groningen nam zondagmiddag op passende wijze revanche voor de 4-0 bekernederlaag tegen Fortuna Sittard. De Limburgers kregen in het Oosterpark met eveneens 4-0 op de broek. FC Groningen nam door de winst ruim afstand van de onderste plaats. Het verschil in punten met Fortuna bedraagt nu negen punten. De Limburgers hebben echter wel drie wedstrijden minder gespeeld.

FC Groningen kwam na een klein half uur op 1-0 door Leonardo. De Braziliaan, een van de uitblinkers, nam een doeltrap van Fortuna-keeper Hesp op de borst aan en soleerde vervolgens naar het Fortuna-doel. Met een diagonaal schot liet hij Hesp kansloos. Ex-FC Groninger Ronald Hamming miste kort voor rust een ideale kans op de gelijkmaker.In de eerste minuut na rust bracht Dejan Curovic de stand na een vlotlopende aanval op 2-0. Hugo na een fraaie solo en nogmaals Curovic zorgden voor de 4-0 eindstand. Bij 4-0 schoot Gerritsen namens Fortuna tegen paal en lat.Opstelling FC Groningen: Beukenkamp – Elshot, Allach, Broerse, Johansson – Leonardo, G. van Dijk, Hugo, Visser (Maximiano, El Idrissi) – Drent, Curovic (D. van Dijk).