Sport

Puzzel valt in elkaar voor MPC/Donar

Donar is voor het tweede deel van de competitie ingedeeld bij Weert, Den Bosch, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle.


Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) vond het niet nodig om alle laatste wedstrijden uit het eerste deel van de competitie tegelijk te spelen. Daardoor was het mogelijk dat Donar vier dagen in de ‘wachtkamer’ moest plaatsnemen voor de definitieve indeling van het tweede deel van de competitie. Zondag won Nijmegen in eigen huis van NAC, waardoor Donar uiteindelijk op de zevende plaats in de competitie eindigt.

De stand in poule 2 is nu alsvolgt: Weert 26, Den Bosch 26, Nijmegen 24, Donar 22, Rotterdam 20, Zwolle 10. Na tien wedstrijden spelen de nummers 1 en 4 uit beide poules tegen elkaar. Ook de nummers 2 en 3 nemen het tegen elkaar op. Vervolgens wordt een stand opgemaakt van de vier winnaars en de punten die behaald werden in 32 wedstrijden. Van die ranglijst speelt de nummer 1 thuis tegen de nummer 4 en de nummer 2 thuis tegen de nummer 3. In de finale heeft de ploeg met de meeste punten opnieuw thuisvoordeel.

Maandagavond speelt Donar in de halve finale van de beker thuis tegen Werkendam. De winnar van het duel speelt in het weekend van 10 en 11 maart in Amsterdam of Werkendam de finale tegen Amsterdam, Weert of Den Helder.