Sport

Roel Boomstra begint WK-match met remise

Dammer Roel Boomstra uit Groningen is de match om de wereldtitel tegen titelverdediger Alexander Schwarzman begonnen met een puntendeling. De remise kwam tot stand in een partij die een paar spannende momenten kende, maar uiteindelijk duidelijk richting een onbesliste afloop ging. De match beslaat in totaal twaalf partijen.


Leestijd: 1 minuut

Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel
Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel

Het begin verliep wat rommelig. Schwarzman bleek niet op de hoogte van het feit dat de eerste confrontatie een uur vervroegd was. De Rus was te laat waardoor de wedstrijd te laat begon. Het had uiteindelijk geen consequenties in een lege High Tech Campus in Eindhoven. De nieuwe wereldkampioen moet van de nu nog komende elf partijen minimaal drie keer winnen.

Als in de eerste zes speelrondes niemand als winnaar van het bord gaat dan volgt een tiebreak met verkorte speeltijd om een eerste beslissing te forceren. Indien nodig wordt dit op 20 januari na de laatste partij herhaald om een wereldkampioen aan te kunnen wijzen. De tweede partij wordt donderdag vanaf 11.00 afgewerkt in Eindhoven.

Boomstra is op jacht naar zijn derde wereldtitel. Hij was eerder in 2016 en 2019 wereldkampioen.