Sport

Ron Jans nieuwe trainer FC Twente

De geluiden worden steeds sterker dat Ron Jans de nieuwe trainer van FC Twente wordt. De oud-trainer van FC Groningen heeft bevestigd dat er contacten zijn, maar dat het nog niet rond is. In Enschede zijn ze al een tijdje op zoek naar een opvolger van Gonzalo Garcia.


Leestijd: 1 minuut

Ron Jans nieuwe trainer FC Twente
Ron Jans nieuwe trainer FC Twente

Bij FC Twente is een hoop gedoe rondom de nieuwe oefenmeester. Het leek de Duitser Alexander Zorniger te worden totdat de nieuwe technisch directeur Jan Streuer liet weten de de voorkeur te hebben voor een Nederlander. Zorniger bedankte vervolgens voor de eer. Nu zijn de tukkers uitgekomen bij de 61-jarige Jans, die na zijn vervelend afgelopen avontuur in Amerika bij FC Cincinatti beschikbaar is.

Jans stapte op na vermeend racistisch taalgebruik en zal op zoek zijn naar eerherstel. Het lijkt erop dat de ervaren trainer coach hiervoor de kans gaat krijgen in de Grolsch Veste. De tegenwoordig in Tynaarlo woonachtige coach stond bij FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle veertien seizoenen onder contract in de Eredivisie. In België was hij in 2012 kort trainer van Standaard Luik. 

Met PEC Zwolle won hij in 2014 de KNVB-beker en de Johan Cruijffschaal. Het is nog onduidelijk wie de assistenten worden van Jans. Dat is momenteel nog onderwerp van gesprek. Als dat rond is wordt Jans naar verwachting snel gepresenteerd.