Sport

Ruim 4.000 toeschouwers welkom bij eerste oefenduel FC Groningen

Bij het eerste oefenduel van FC Groningen, zaterdag tegen Heracles, zijn 4.100 toeschouwers welkom. Dat heeft de club bevestigd tegenover het ANP.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek
FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek

Vanwege de coronamaatregelen kunnen niet alle 22.500 stoeltjes in het Hitachi Capital Mobility Stadion worden bezet. De club maakte een ingewikkelde puzzel. Er komen vakken voor supporters uit hetzelfde huishouden, die naast elkaar mogen zitten. Ook komen er plekken voor jongeren tot 18 jaar die geen afstand hoeven te bewaren. Supporters die alleen komen, krijgen een vak toegewezen waar ze anderhalf meter afstand van elkaar moeten houden. 

FC Groningen heeft een flink coronaprotocol gemaakt. Alle supporters moeten eerst gezondheidsvragen beantwoorden. Iedereen heeft een vaste zitplaats en moet daar ook gaan zitten. De supporters worden gefaseerd naar binnen gelaten. De horecapunten in het stadion blijven gesloten, wel komen er verkooppunten buiten het stadion. Eten en drinken dat je daar koopt, mag je meenemen het stadion in.    

FC Groningen oefent op zaterdag om 20.00 uur tegen Heracles. Veel supporters hopen Arjen Robben in actie te kunnen zien. Hij heeft echter nog niet meegedaan aan de groepstraining, dus er is maar een kleine kans dat Robben z’n rentree maakt. De Bedumer werkt toe naar de competitiestart. 

Voor het oefenduel zijn nog kaarten te koop voor 5 euro per stuk. Supporters die aanwezig willen zijn, kunnen donderdag en vrijdag een kaart aanschaffen via kaartverkoop.fcgroningen.nl.